Author Archives: arthur.ten.wolde

Over

Circular Future is een jong bedrijf dat zich richt op het versnellen en opschalen van de circulaire economie door  public affairs en advies voor bedrijven en overheden.

Oprichter-eigenaar Arthur ten Wolde (1963) is werkzaam als Expert EU circulaire economiebeleid voor MVO Nederland / De Groene Zaak en voor European Sustainable Business Federation Ecopreneur.eu, waarvan MVO Nederland/ De Groene Zaak lid is. Ecopreneur.eu vertegenwoordigt 2000 duurzame pioniers in zeven lidstaten, voornamelijk het MKB. In deze functie is hij verantwoordelijk voor public affairs over circulaire economie met een focus op het EU Circular Economy Package.

Daarnaast adviseert Arthur bedrijven en overheidsorganisaties zoals gemeenten over de circulaire economie, als hoofd en eigenaar van Circular Future en lid van de coöperatieve onderneming Amsterdam Resilience Collective (Coop ARC). Zijn belangrijkste drijfveer is om met de grootst mogelijke impact bij te dragen aan het versnellen en opschalen van de circulaire economie.

Arthur ten Wolde wordt internationaal beschouwd als circulaire economie-expert, een goede spreker en (co-) auteur van verschillende rapporten en diverse artikelen in tijdschriften. Daarvoor werkte hij aan duurzaamheid en innovatie voor een Nederlandse denktank, waar hij coördinator circulaire economie werd en AkzoNobel adviseerde, en aan innovatiebeleid voor de Nederlanse werkgeversorganisatie VNO-NCW/MKB Nederland, waar hij de basis legde voor de Nederlandse SEED-faciliteit die risicokapitaal verstrekt voor innovatieve startende bedrijven. Hij is gepromoveerd in de experimentele natuurkunde en begon zijn loopbaan als polymeertechnoloog.

Circular Future staat vermeld onder nummer 63561026 bij de Nederlandse Kamer van Koophandel en een lid van het in 2015 opgerichte bedrijf Coöperatie Amsterdam Resilience Collective (Coop ARC).

Zie voor meer informatie:
https://twitter.com/CircularFuture
https://twitter.com/ArthurtenWolde
nl.linkedin.com/in/ArthurtenWolde

Arthur & Lyss 22-6-2016sustmeme-ranking-266-2016

Met Ecopreneur.eu bestuurslid Lyss McDonald-Bärtl na een vruchtbare bijeenkomst bij EU-MKB-associatie UEAPME in Brussel (juni 2016). Aan de rechterkant: Arthur’s # 266 lijst in deCircular Economy Top500  influencers & innovators van SustMeme. .